Kinderopvang

Kinderopvang Landgoed Rijckholt

Kinderopvang Landgoed Rijckholt

Landgoed-Rijckholt-kinderopvang-6

Je mag veel verwachten van een kinderdagverblijf

Wanneer je je kind voor het eerst bij een kinderdagverblijf brengt geef je een hele verantwoordelijkheid uit handen. Je mag daarom veel verwachten van een kinderdagverblijf. Het is belangrijk dat er liefdevol voor je kind gezorgd wordt en er goed naar je geluisterd wordt. Voor onze leidsters is het vanzelfsprekend dat ze bij iedereen persoonlijk en intensief betrokken zijn. Ons kinderdagverblijf biedt een rustige en veilige omgeving voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In deze leeftijdscategorie doorloopt je kind verschillende fases en maakt het zich allerlei vaardigheden eigen. Ieder kind is anders en heeft een eigen tempo en unieke manier van ontwikkelen. Wij doen dan ook veel meer dan je kind liefdevol opvangen en praktisch verzorgen. Wij geven elk kind de specifieke aandacht en spelmaterialen die het nodig heeft en stimuleren hem of haar in de ontwikkeling. Je kind wordt gedoseerd uitgedaagd en leert zo zelf te ontdekken wat hij of zij kan en wil.

Op Landgoed Rijckholt geloven we in het goede van de mens.

We hebben een plek gecreëerd waar mensen respectvol met elkaar en hun omgeving omgaan. Van jong tot oud. Elke dag bouwen wij aan generaties die gaan bijdragen aan de wereld. De eerste jaren van een kind zijn essentieel voor welk persoon hij of zij straks zal worden. Deze missie maakt dat wij niet zomaar een kinderopvang willen zijn, maar een plaats waar het kind en zijn familie centraal staat.

We begeleiden kinderen bij de vorming van hun eigen waarden, zodat zij zich ontwikkelen tot gelukkige mensen en zij deze waarden uiteindelijk in kunnen zetten in de wereld. Voor ons gelden daarbij de volgende waarden als uitgangspunt: respect voor zichzelf, anderen en de wereld; zelfvertrouwen en authenticiteit; verantwoordelijkheid en besluitvaardigheid; nieuwsgierigheid en creativiteit. We halen het mooiste bij kinderen naar boven door essentiële vaardigheden te stimuleren. Door met gerichte acties de juiste vaardigheden te stimuleren, dagen we kinderen uit en inspireren we ze. Dit gebeurt niet willekeurig, maar op het juiste moment binnen de ontwikkelingsfase waarin een kind zich bevindt. Ieder kind ontwikkelt zich bovendien op een eigen tempo. Onze leidsters volgen dit tempo om op het juiste moment ieder kind aan te reiken wat het die fase nodig heeft.

We geven kinderen mee dat ze zichzelf mogen zijn en op hun eigen manier een steentje kunnen bijdragen aan deze wereld. Het mooiste dat een kind voor de wereld kan worden, is zichzelf.

Landgoed-Rijckholt-kinderopvang-4