VSO en BSO

Kinderdagveblijf Landgoed Rijckholt: VSO en BSO

VSO en BSO

Het dorp op Landgoed Rijckholt
Het dorp op Landgoed Rijckholt

Voor kinderen die voor het eerst naar school gaan kan deze periode wel even wennen zijn. Een nieuwe omgeving, vreemde gezichten en veel nieuwe dingen om te leren. Na schooltijd is het dan ook belangrijk dat je kind goed opgevangen wordt en tot rust kan komen in een vertrouwde omgeving. Onze BSO is een plek weg van school waar kinderen kunnen en mogen ontspannen. Vooral voor de allerjongsten is dat erg fijn! Op onze BSO zijn kinderen vanaf 4 jaar van harte welkom. We zien dat kinderen vanaf die leeftijd hun eigen interesses gaan ontdekken en wij stimuleren en ondersteunen ze daarbij aan alle kanten.

Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben letterlijk en figuurlijk de ruimte nodig om met elkaar op te trekken. De vrije tijd die zij samen doorbrengen op de buitenschoolse opvang is afgestemd op hun behoefte aan een breed, gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod; voor elk wat wils. Wij vinden hun eigen inbreng daarbij belangrijk. Daarom betrekken we ze bij zaken als de inrichting van de ruimte, de aanschaf van spelmateriaal en het activiteitenprogramma en geven hen daarmee ook verantwoordelijkheid.

De jongste kinderen zitten nog maar net op school en hebben meer geborgenheid nodig dan de oudere kinderen. Alle kinderen hebben zo hun eigen interesses ontwikkeld en vaak duidelijke voorkeuren in wat ze willen ondernemen.